Lámaná Basmati Rýže
V čem spočívá odlišnost lámané rýže od té “normální”?
Jedná se o úlomky rýžových zrn, která byla rozbita na poli při sklizni, během sušení, během přepravy či frézování. Lámaná rýže je roztříštěná, nikoli vadná! Co se týče výživových hodnot,nejsou o nic horší, než jaké má neporušená rýže - pokud zůstávají všechny klíčky a otruby, je stejně výživná jako hnědá rýže, pokud ne, zachovává si výživové hodnoty bílé rýže.
Díky jinému tvaru zrna má i jiné vlastnosti - jednoznačně měkčí texturu, snadno se rozvaří. Lépe tedy absorbuje chutě pokrmu, se kterým se konzumuje. Hodí se tedy jako pojivo do vege burgerů, popřípadě tortill (v Mexiku se někdy používá do tamního oblíbeného burrita), a jestli máte rádi rýži na sladko, tato rýže je naprosto ideální.