Tilda Jasmínová Rýže 500g

Kód: 3189
Značka: Tilda
49 Kč 44 Kč bez DPH
Brzy budu skladem
Můžeme doručit do:
24.1.2025

Voňavá a vysoce kvalitní jasmínová rýže od našeho výrobce Tildy se nejvíce hodí k orientálním pokrmům, pochutnáte si na ní samozřejmě i v kombinaci s jinými slanými jídly a dokonce připravíte i rýžový pudding.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Tilda Jasmínová Rýže 500g

 

Seznamte se

Voňavá a vysoce kvalitní jasmínová rýže od našeho výrobce Tildy se nejvíce hodí k orientálním pokrmům, pochutnáte si na ní samozřejmě i v kombinaci s jinými slanými jídly a dokonce připravíte i rýžový pudding.

Kterou rýži vybrat?

Na našem E-Shopu najdete 11 druhů rýže, v různé kvalitě, staří a od několika výrobců. Pokud si nejste jisti výběrem, podívejte se na článek ZDE

Složení

100% čistá Jasmínová rýže

Příprava Jasmínové rýže

Klíč je v použití správného množství vody a během vaření je třeba hlídat úroveň hladiny vody a případně nějakou vodu přidat, nicméně nepřidávat dříve, než je nezbytně nutné. 

 

1. Vždy používejte kvalitní jasmínovou rýži, kterou ještě před vařením několikrát pečlivě propláchněte, čímž zabráníte nadměrnému lepení. 

2. Odměřte rýži (2 hrnky) a tu dvakrát až pětkrát propláchněte.

3. Na 2 hrnky rýže použijte 2 1/2 hrnku vody - vidíte, že vody je jen o trochu více. 

4. Rýži dejte do hrnce, zalijte daným množstvím vody a přidejte lžíci soli (ideálně himalájské). Nikdy rýži nedosolujte až po uvaření, neboť tím způsobíte, že se rýže začne opět více lepit. 

5. Rýži přiveďte k varu. Stačí, aby začala jen lehce probublávat, poté stáhněte teplotu.

6. Na hrnec použijte dobře padnoucí poklici, pokud z pod poklice uniká příliš mnoho páry, vezměte kousek alobalu, kterým přikryjte a utěsněte hrnec a až pak přiklopte poklicí. 

7. Rýži nechte takto dusit cca 10-15 minut. Opravdu si dejte pozor, aby teplota nebyla příliš velká, postačí stupeň 1-2. 

8. Po 10 ti minutách rýži zkontrolujte a pokud zbývá už jen málo vody na dně a rýže už je téměř hotová, načechrejte rýži vidličkou, ještě chvíli přikryjte alobalem, aby se v hrnci ještě vytvořila pára (stačí 30 vteřin). 

9. Sporák vypněte úplně a nechte ještě cca 5 minut dojít. Tak se bude dotvářet už jen malé množství páry a rýže se udrží horká.

10. Před podáváním opět prokypřete vidličkou. 

 

O výrobci

Tilda byla založena v Londýně počátkem 70. let. Název společnosti je kombinací zakladatelů dcer Tila a Daksha. První basmati rýže byly představeny ve velkých pytlech pro všechny, kteří hledali aromatickou basmati rýži, která byla v 70. letech převážně ve Velké Británii. Tilda dnes nabízí širokou škálu produktů, které se používají v různých koutech světa. Od Jamajky, Pákistánu, Afriky, Kantonu až zpět na Brick Lane v Londýně.

Doplňkové parametry

Kategorie: Jasmínová Rýže
Hmotnost: 0.5 kg
Kalorie: 1481kj/349kcal
Protein: 7.9g
Karbohydáty: 77.6g
Tuk: 0.6g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz