Inspirujete se našimi recepty
Navrat Korma
11.09.2021Recept: Přidejte zeleninu kromě zeleného hrášku do velkého hrnce spolu s 3–4 šálky vody a trochou soli, vařte 7–8 minut, dokud nebude zelenina hotová na 50 - 60%. Zeleninu slijte a nechte stranou.
Cizrnové Kari s kokosem ze Srí Lanky
20.08.2021Tentokrát se společně podíváme na Srí Lanku, kde jsme objevili místní specialitu Cizrnové Kari s kokosem. Použili jsme muškátovou tykev, abychom jí dali sladkou notu, nebo můžete dokonce experimentovat s dýní. Používáme cizrnu a směs koření.
Zeleninové Hakka Nudle
4.10.2019Začněte přidáním vaječných nudlí do velké mísy, přidejte olej a promíchejte aby se všechny nudle oddělily, nechte na jedné straně. Rozpalte sezamový olej na pánvi wok nebo sauté a přidejte česnek, zelené chilli, sezamová semínka, zázvorový prášek a jarní cibulku, vařte 1 minutu.
Pomazánka z kořeněné cizrny a lilku
28.9.2019Dnes jsme pro vás připravili recept v kombinaci dvou surovin, které zkrátka zbožňujeme - cizrna a lilek. Hummus + Baba Ganoush jsou v dnešní době již velmi známé a my jsme se rozhodli vytvořit něco, kdy použijeme z každého něco...
Jak si vyrobit domácí hořčici
11.2.2019Že vás nikdy nenapadlo vyrobit si domácí hořčici jen z několika málo surovin? Člověku přijde zkrátka jednodušší si kelímek hořčice koupit, nicméně hořčice vyrobená doma je naprosto jedinečná, můžete si ji skutečně připravit podle své chuti a o tom, že je mnohem zdravější, bez jakýchkoli přidaných konzervantů a barviv, snad není ani nutné mluvit.
Pálivé cizrnové kari
15.10.2018Nakrájejte cibule a česnek na kroužky. Lilek nakrájejte na kolečka a nasolte, aby se vypotil. Na pánvi rozpalte olivový olej. Do vroucího oleje dejte nejdříve cibuli a chvíli opékejte.
Po chvíli přidejte česnek a opět chvíli opékejte, aby se smísily chutě. Dávejte ovšem obzvlášť pozor, aby se to ani trochu nepřipálilo, což by mohlo zkazit chuť celého pokrmu.
Kořeněná rýžová kaše
30.9.2018Ráno se vyskytují první mrazíky, je čas začít připravovat teplé snídaně! Alespoň o víkendu. Dnes vám přinášíme pro inspiraci recept na rýžovou kaši se skořicí, anýzem a ovocem. ato kaše se nachází někde mezi létem a podzimem - broskve, maliny a ostružiny jsou typické letní druhy ovoce...
Dýňová polévka s kokosovým mlékem
30.9.2018Dýně neodmyslitelně patří k podzimu. Dříve byla velmi opomíjená, ale v poslední době jsme jí, zdá se, opět přišli na chuť. Ostatně není čemu se divit. Vždyť taková polévka z dýně a kokosového mléka, na níž vám přinášíme dnes...
Budha Bowl
4.8.2018Pokud chcete vytvořit něco jednoduchého, rychlého, zajímavého a zdravého, rozhodně neváhejte a vyzkoušejte naší budha bowl z pečené cizrny, batátů, tempehu a špenátu. Takzvané budha bowls jsou čím dál tím populárnější a já se tomu ani nedivím.Je to totiž skvělý ...
Dosai palačinky s masala směsí
24.7.2018Cibuli a česnek nakrájíme obojí na plátky. Brambory, rajčata a cuketu nakrájíme na kostičky. Papriku nakrájíme na nudličky. 3 lžíce oleje rozpálíme na pánvi a osmahneme cibuli. Po chvíli přidáme česnek, brambory a pastu....
Kari s čerstvým špenátem a vajíčkem
8.7.2018Lilek nakrájejte na větší kusy, pořádně nasolte a nechte vypotit. Můžete samozřejmě nakrájet na malé kousky, já zvolila větší, aby to do kari dodalo jakousi strukturu. Na oleji orestujte cibuli a po chvíli přidejte česnek.
Příprava kokosové polévky
4.7.2018Uvařte si kokosovou polévku, která zaujme na první pohled! Svěží krém z kokosového mléka, brambor a kari koření se hodí jak pro mrazivé zimní večery, tak jako lehký letní oběd. Pokud máte rádi kombinaci kari koření, zeleniny a kokosového mléka, připravte si ingredience a pusťte se do vaření!