Postup
Přidejte zeleninu kromě zeleného hrášku do velkého hrnce spolu s 3–4 šálky vody a trochou soli, vařte 7–8 minut, dokud nebude zelenina hotová na 50 - 60%. Zeleninu slijte a nechte stranou.
Z kešu ořechů a mandlí vytvořte hladkou pastu a dejte ji stranou.
Ve velké pánvi rozehřejte olej na středně vysokou teplotu a přidejte bobkový list, zelený a černým kardamom, skořici a hřebíček na 10–20 sekund.
Získáte krásnou vůni koření, přidejte nakrájenou cibuli dokud nebude měkká a do zlatova zbarvená.
Přidejte pastu česnek-zázvor na minutu až dvě.
Poté vhoďte nakrájená rajčata a míchejte 4-5 minut na středním plameni, dokud nebudou měkká.
Nyní snižte teplotu a přidejte mletou kurkumu a chilli spolu se solí a cukrem a restujte 20-30 sekund.
Vmíchejte ořechovou pastu, jogurt a dobře promíchejte s kořením, míchejte 4-5 minut.
Nyní přidejte zeleninu spolu se zeleným hráškem a dobře promíchejte se směsí koření.
Přidejte 1-1/2 až 2 šálky vody a dobře promíchejte.
Zakryjte a vařte 7-8 minut na mírném ohni, dokud nebude zelenina propečená. Přidejte garam masalu a promíchejte.
Mezitím na malou pánev přidejte 1 polévkovou lžíci ghí/oleje a orestujte paneer, kešu ořechy a rozinky a nechte stranou.
Přidejte paneer, kešu ořechy, rozinky, kousky ananasu a dobře promíchejte s kari.
Podávejte horké s Naanem nebo parathou.