Postup
Rýži pořádně propláchneme a dáme vařit, dokud téměř úplně nezměkne. Vaříme na mírném plameni a pravidelně mícháme, aby se kaše nepřichytila.
Chia semínka namočíme do dvojnásobného množství vody. Chvíli necháme a pak promícháme. Několikrát opakujeme, aby všechny namočily a nasákly vodu. Měl by vzniknout velmi hustý gel (aby pak kaše nebyla moc řídká).
Když už je rýže dobře propojená a rozvařená, přidáme lžíci kokosového mléka.
Jablko nakrájíme na velmi malé kostičky a přidáme do kaše společně se skořicí. Prohříváme a mícháme, aby se chutě krásně spojily a jablko pustilo šťávu.
Odstavíme a vmícháme gel z chia semínek.
Broskev nakrájíme na tenké plátky a banán taktéž.
Kaši rozdělíme na dvě porce, poklademe ovocem (tak, jak se vám líbí), přidáme pár kuliček mraženého ovoce a polijeme sirupem či medem.
Nakonec ozdobíme hvězdičkami anýzu popřípadě třeba ještě celými tyčinkami skořice.