Postup
Cibuli a česnek nakrájejte obojí na plátky, brambory na malé kostičky.
Na oleji zpěňte cibuli a po chvíli přidejte chilli a česnek. Okamžik opékejte a přidejte brambory.
Vsypte kari koření a míchejte, aby se vše krásně obalilo. Přilijte vroucí vodu tak, aby dosahovala cca 2 centimetry nad brambory. Nechte provařit, než brambory změknou (cca 15 min).
Přidejte kokosové mléko a nechte dalších 5 min, aby se chutě promíchaly. Dejte si pozor, aby se směs zase nezačala vařit!
Sundejte z plotny a rozmixujte tyčovým mixerem. Vymačkejte šťávu z jednoho citronu.
Nakrájejte zeleninu - brokolici rozeberte na malé růžičky, pórek podélně nakrájejte na velmi tenké nudličky, z mrkve a cukety vytvořte škrabkou zeleninové “nudle”.
Tofu nakrájejte na kostičky a fazole z plechovky propláchněte. Pánev vymažte olejem a zprudka orestujte brokolici jen tak, aby se opekla, nemusí úplně změknout. Vyjměte z pánve. Tofu taktéž zprudka orestujte, aby chytlo zlatavou barvu.
Polévku ohřejte, aby byla horká. Ideální k servírování je širší, polohluboká miska (viz. obrázek)
Naskládejte postupně zeleninu kolem dokola včetně fazolí, tofu nechte uprostřed. Pórek můžete buť taktéž dát na okraj, nebo jím poklást ostatní zeleninu. Nakonec ještě přihoďte pár kešu oříšků.
Náš Tip: Je dobré připravit si polévku večer před a nechat přes noc v lednici. Odležená polévka je vždy lepší, má mnohem výraznější chuť! Pro ještě svěžejší a výraznější chuť nakonec posypte citronovou trávou.