Postup
Lilek nakrájejte na větší kusy, pořádně nasolte a nechte vypotit. Můžete samozřejmě nakrájet na malé kousky, já zvolila větší, aby to do kari dodalo jakousi strukturu.
Na oleji orestujte cibuli a po chvíli přidejte česnek.
Přidejte Pasco Tikka masala pastu - na tři porce kari bych dala cca. 4 lžíce. Nechte rozvonět.
Červenou čočku propláchněte a přidejte do pánve. Krátce orestujte a zalijte vodou tak, aby byla jen cca. 2 centimetry ponořená.
Lilek vysušte papírovou utěrkou a přidejte ke směsi v pánvi. Podle potřeby ještě přilijte vodu.
Přiklopte a nechte minimálně 15 minut dusit. Moc neodkrývejte, aby se voda nevypařovala a nemuseli jste ji moc přilévat. Pokud bude potřeba, tak ještě přilijte, aby ze směsi nevznikla hustá kaše! Osolte a opepřete.
Počkejte, dokud čočka a lilek nezměknou a přilijte kokosové mléko. Nechte cca. ještě 5 minut povařit, ale už jen na mírnou teplotu.
Stáhněte, přidejte nasekaný špenát a nechte “zvadnout”.
Vymačkejte čerstvý citron a přidejte jen podle chuti do kari. Dejte raději méně a ti, kteří budou chtít, si mohou přidat do talíře. Posypte čerstvým koriandrem a podávejte.