Postup
V misce smíchejte celá samínka a pomletá semínka (která doporučujeme mlít v kávovém mlýnku nebo sekáčku).
Přidejte všechny suché ingredience a promíchejte.
Přidejte pivo nebo vodu a nechte alespoň 10 minut odstát..
Poté přidejte vinegar a přelijte do uzavíratelné sklenice.
Nejdříve bude směs příliš tekutá, ale po dni už začne hořčice pěkně houstnout.
Vodu z lilku vysajte papírovou utěrkou, nakrájejte na menší kousky. Rajčata nakrájejte na menší kousky a přidejte na pánev. Přidejte cca 3 lžičky soli, zalijte horkou vodou a nechte 20 minut dusit.
Cizrnu z plechovky propláchněte a až budou rajčata i lilek hodně změklé, přidejte na pánev. Ještě cca 5 minut prohřejte.
Přidejte kokosové mléko, pořádně promíchejte a odstavte z plotny.
Vymačkejte šťávu z jednoho citronu a posypte čerstvým koriandrem.
Takto připravená hořčice vydrží, pokud budete do sklenice sahat pouze čistou lžičkou, až jeden rok! Dejte nám vědět, zda vám hořčice podle našeho receptu chutnala, a rozhodně rádi uslyšíme, jak jinak jste ji připravili!