Postup
Dýni nakrájíme na tenké plátky, cuketu na kolečka a mrkev na tenké nudličky, Troubu předehřejeme na 200 stupňů.
Zeleninu rozprostřeme rovnoměrně na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem a dáme péct na 25 minut, Cibuli nakrájíme na tenké plátky.
Cibuli restujeme na oleji, aby pustila šťávu. Neměla by ovšem příliš zhnědnout nebo se dokonce lehce připálit, neboť to pak vytvoří v polévce pachuť, která tam rozhodně nepatří.
Po chvíli přisypeme k cibuli chilli vločky, mletý koriandr a kurkumu. Přidáme pečenou zeleninu a zalijeme vodou tak, aby byla zelenina cca 3 cm pod hladinou.
Necháme cca 10 minut povařit, aby se chutě krásně spojily. Stroužky česneku prolisujeme do polévky, přidáme kokosové mléko a necháme ještě několik minut prohřát. Kousek kokosového mléka si necháme na ozdobu pro servírování.
Poté sejmeme z plotny a tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka. Vymačkáme 1 citron a dobře promícháme.
Servírujeme ozdobené kokosovým mlékem, chilli papričkou a například čerstvým koriandrem. Na fotce můžete vidět lískové oříšky.