Postup
Cibuli a česnek nakrájíme obojí na plátky.
Brambory, rajčata a cuketu nakrájíme na kostičky. Papriku nakrájíme na nudličky.
3 lžíce oleje rozpálíme na pánvi a osmahneme cibuli. Po chvíli přidáme česnek, brambory a pastu. Prohříváme, aby se brambory obalily.
K této směsi pak přidáme zbývající ingredience, pořádně promícháme a přilijeme cca 300 ml vody.
Stáhneme plamen a vaříme cca 40 min. - směs musí být krásně hladká a spojená, brambory spíše rozvařené, abychom vytvořili požadovanou konzistenci. Osolíme a opepříme, přidáme šťávu z jednoho citronu.
Těsto na přípravu palačinek připravíme podle návodu - obsah směsi smícháme s 350 ml vody, mícháme tak dlouho, dokud není úplně hladké, a pak necháme 5 minut odpočinout.
Pánev vymažeme olejem a rozpálíme. Sběračkou dávkujeme těsto a plynulým pohybem rovnoměrně rozlijeme po celé pánvi. Stáhneme teplotu a opékáme (dobré je přiklopit). Obracení palačinky nesmíme uspěchat, jinak se úplně potrhá. Je třeba, aby byla úplně hotová, až pak otočíme a ještě chvíli opečeme i z druhé strany.
Servírujeme s masala směsí, posypeme čerstvým koriandrem a lze podle chuti ještě pokapat citronem nebo přidat třeba drcené chilli pro trochu větší ostrost.
Tip: Lze použít jakýkoli druh pasty, který máte rádi. Například Vindaloo nebo Kashmiry masala, které patří spíše mezi ty pálivější.