Postup
Ve WOK nebo velké pánvi rozpalte rostlinný olej a přidejte skořicovou kůru , poté přidejte hořčici, kmín a semínka pískavice a nechte rozpálit horký olej.
Jakmile semínka začnou prskat a praskat v rozpáleném oleji, přidejte kari listy, cibuli a sůl. Cibuli promíchejte s olejem a snižte teplotu na mírný plamen. Cibuli nechte 10 minut mírně opéct.
Poté co cibule začne hnědnout, přidejte česnekové, zázvorové a zelené chilli pyré a smažte s cibulí 2 minuty. Dále přidejte hrubý černý pepř, chilli, koriandr, kmín a kurkumu. Dobře promíchejte a smažte další minutu.
Přidejte oloupanou dýni nebo muškátovou tykev a nakrájená rajčata, dobře promíchejte, aby se obalila kořeněnou cibulí. Smažte na mírném ohni 2-3 minuty za občasného míchání.
Nalijte 500 ml vroucí vody a dobře promíchejte. Nechte 15 minut vařit na mírném ohni nebo do změknutí.
Jakmile dýně nebo muškátová tykev změnkne, přidejte scezenou cizrnu, dobře promíchejte a zalijte kokosovým mlékem. Pánev pořádně promíchejte, aby se kari spojilo. Přidejte směs koření Channa masala a nechte kari dusit posledních 5 minut.
Kari zakončíme ozdobením posypem nasekaným koriandrem. Kari podávejte s chlebem roti nebo rýží Basmati.