Postup
Cizrnu večer namočte a pak uvařte do měkka.
Batáty oloupejte a nakrájejte na hranolky. Přendejte do misky a přidejte 2 lžičky koření Libanon 7 spices a lžíci oleje. Dobře promíchejte.
Na rozpálené pánvi rozpusťte jemnou pastu od Patak’s a počkejte, až se krásně rozvoní. Přidejte cizrnu a opékejte.
Batátové hranolky nejdříve zprudka osmahněte, pak teplotu stáhněte a počkejte, až budou měkké.
Špenát poduste. Osolte jen málo, neboť ostatní suroviny v budha bowl jsou ochucené výrazně.
Tempeh nakrájejte na plátky či na hranolky.
Vše naskládejte do misky a posypte jarní cibulkou.
Servírujeme s masala směsí, posypeme čerstvým koriandrem a lze podle chuti ještě pokapat citronem nebo přidat třeba drcené chilli pro trochu větší ostrost.
Tip: Můžete ještě zakápnout citronovou či pomerančovou šťávou. Popřípadě posypat semínky z granátového jablka pro větší barevnost nebo dochutit chilli.