Ashoka - přední světová značka indických potravin vám přináší kompletní nabídku indických pochoutek připravených k jídlu. Každý recept vzniká pod rukou mistrů kuchařů a přináší bohaté aromatické vůně a chutě.
Pappadum jsou tenké a křupavé indické placky pocházející z indického subkontinentu. Nejčastěji se připravují z cizrnové mouky, která je ještě lehce okořeněná. Obvykle se smaží...
Základem Achari Aloo jsou brambory dokonale nachucené směsí originálního a pikantního koření. Brambory totiž mají tu vlastnost, že dokáží skvěle vstřebat chuť ostatních surovin.
Aloo Matar je typický druh indického kari složený z "obyčejných" surovin jako brambory a zelený hrášek, nicméně díky dokonale vyvážené směsi nejrůznějšího koření chutná...
Baigan v překladu znamená lilek. Pokrm Baigan Bharta se připravuje z lilků plněných česnekem, které se pak pečou na otevřeném ohni. Ten se pak smíchá s rajčaty a voňavým...
Pav Bhaji je pravděpodobně jedno z nejpopulárnějších a nejrychlejších pouličních jídel. Pav jsou malé indické chleby, které se před podáváním ještě opékají. Místní si doma...
Základem Chana Pulao neboli Cizrnového Pulao je voňavá rýže basmati, cizrna a směs nejrůznějšího indického koření jako jsou například koriandr, zázvor, zelené chilli a kurkuma....
Základem pokrmu Dal Palak je červená čočka (někdy také lámaná cizrna) a špenát. Opět se připravuje z tradiční směsi indického voňavého koření, někdy se také přidává rajčatové...
V Indii a celé Asii existuje nekonečné množství variací na dal. Možná si ani nelze dát jeden a ten samý dal. Tadka znamená v překladu vznícení – koření a bylinky jsou v tomto...
Tato tradiční asijská pasta je připravena z čerstvého česneku a zázvoru a dodává mnohem výraznější chuť pokrmům. Snadno jí nahradíte čerstvý česnek, tedy si velmi ulehčíte práci...
Rajma Pulao je pokrm, jehož základ tvoří rýže basmati a červené fazole. A samozřejmě směs několika druhů aromatického koření. V indii se těší velké oblibě, neboť se dá jednoduše...
Základem pokrmu Saag Aloo jsou brambory a špenát a samozřejmě voňavé indické koření. Hodí se jako příloha k pečenému masu nebo jako samostatné jídlo konzumované s rýží nebo...
Shani Rajma je známý jako pokrm králů. Základem jsou červené fazole, jež se dlouze vaří v rajčatové omáčce se směsí aromatického kořené, dokud krásně nezměknou a nevytvoří...
Biryani - klasické indické jídlo z jednoho hrnce. Kombinace kořeněné rýže basmati, zeleniny a popřípadě masa snad nikdy neomrzí! S hotovým biryani od Ashoky máte navíc možnost...
Aloo Choley je oblíbený pokrm z oblasti Punjabi složený z bílé cizrny a brambor. Patří spíše k těm méně pálivějším a v Indii se často konzumuje i ke snídani.
Druh polosuchého indického kari. Jeho hlavní ingrediencí je ibičkovec jedlý neboli okra. Tento druh zeleniny se osmaží na pánvi se směsí koření garam masala, někdy se ještě...
Dal Makhani se odlišuje od ostatních druhů dalu tím, že obsahuje extra porci másla, což celý pokrm krásně zjemní. Jeho chuť se pak nápadně odlišuje, ačkoli se používají téměř...
Základem pokrmu zvaného Dum Aloo jsou celé baby brambory, které se někdy ještě před vařením zprudka orestují, aby jejich chuť byla výraznější. Podávají se s jemnou omáčkou...
Základem tohoto pokrmu jsou čerstvý sýr (neboli paneer) a špenátové pyré. Dochucené směsí koření Garam Masala a česnekem. Hotové a velmi zdravé jídlo na stole za dvě minutky.
Paneer Tofu je bohatá pochoutka, která je připravena z čerstvého tofu smíchaném v husté kořeněné omáčce z rajčat. Ideální v kombinací s rýží nebo indickým chlebem.
V severní Indii se bez Punjabi Choley se dokonce neobejde žádná svatební hostina! Až tak moc je oblíbené. Jedná se o pokrm z cizrny, která se dlouho vaří s rajčaty, cibulí a...
Navratan korma znamená v překladu "pokrm z devíti klenotů". Zeleninová korma se dříve připravovala pro krále a královny. Obsahuje více druhů zeleniny, které se samozřejmě mohou...
Sečuánské čatní nebo pasta je směs červených chilli papriček, zázvoru, česneku, olivového oleje a mírně pálivého pepře sečuán a orientálního koření.
Balení: 250g